Momenteel hebben wij geen openstaande vacatures, maar pas jij in het profiel, dan nodigen we je uit om een open sollicitatie te sturen. Wij gaan graag in gesprek met nieuw talent!

Over Actiflow

Actiflow is expert in fluid dynamics. We zijn een ingenieursbureau dat gas- en vloeistofstromen inzichtelijk maakt aan de hand van CFD-computersimulaties. De resultaten van onze computersimulaties bieden onze klanten een uitgebreid inzicht in de werking van hun gebouw, systeem of product. Op basis van dit inzicht adviseren wij onze klanten op een heldere manier over hoe zij hun gebouw, systeem of product kunnen verbeteren.

Onze klanten variëren van lokale ingenieursbureaus en ontwerpers tot grote multinationals actief in de bouw, de medische sector, food processing, automotive, sport aerodynamica, enz. Meer info over Actiflow is te vinden op onze website: www.actiflow.nl.


Functiebeschrijving

Als CFD ingenieur werk je bij Actiflow aan diverse projecten, in diverse markten. Je voert aerodynamische analyses uit met CFD. Deze gebruik je om de klant te adviseren, en om zelf proactief productverbeteringen voor te stellen en te implementeren. Verder ondersteun je ontwerpers en bouwfysici met je kennis op het vlak van fluid dynamics. Jouw kennis is relevant voor het verbeteren van bestaande concepten, maar ook voor het ontwerp van totaal nieuwe producten. Naast het toepassen van CFD in de praktijk, werk je ook aan de ontwikkeling van scripts en routines om het CFD proces voor specifieke toepassingen te automatiseren. Zo ontwikkel je tools die het werk van jouw collega’s eenvoudiger maken.

Bij je werk maak je vooral gebruik van OpenFOAM als CFD solver. Verder is er een groot computercluster beschikbaar met meer dan 300 cores om het aerodynamisch ontwerpproces te versnellen. Naast het inhoudelijke werk onderhoud je ook commerciële contacten met externe partijen zoals opdrachtgevers, leveranciers en partners.

Functie-eisen

  • Afgeronde opleiding HBO of TU met specialisatie in aerodynamica/CFD
  • Relevante ervaring met CFD en kennis van de achtergrond van de software (ervaring met OpenFOAM is een pre)
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Kennis van CAD-pakketten als Solidworks en/of Rhinoceros is een pre
  • Enkele jaren relevante werkervaring is een pre

Wat bieden wij jou?

Actiflow biedt je een boeiende en afwisselende baan met een informele werksfeer. Je werkt samen met vakkundige collega’s in een inspirerende en leerrijke omgeving. Binnen de gestelde randvoorwaarden krijg je de vrijheid om zelf invulling te geven aan je verantwoordelijkheden. Je wordt beloond met een passend salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden.

Contact

Interesse? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar contact@actiflow.com.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Florieke Waegemakers: +31(0)76 54 22 220

*Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld